Projekti

Dječje renesansno kraljevstvo

Jedinstveni projekt koji obuhvaća više od stotinu djece izvođača i nekoliko tisuća promatrača / sudionika. Sadrži cjelodnevne aktivnosti za djecu na koprivničkom Renesansnom festivalu.

Školska olimpijada

Cilj ove tradicionalne akcije je promicanje zdravlja i aktivnog načina života među djecom na području grada Koprivnice, promocija sporta i fair navijanja, stvaranje pobjedničkog duha i poticanje prava na jednakost među djecom.

Baby fitness

Program se izvodi jednom mjesečno, kontinuirano od 2008.g. Namijenjen je roditeljima i djeci do 12 mjeseci te svim zainteresiranim građanima, kao potpora mladim roditeljima u stvaranju njihove veće povezanosti s djecom.

Za osmijeh djeteta u bolnici

DND Koprivnica već nekoliko godina aktivno provodi ovaj projekt Saveza DND Hrvatske i jedno je od zaslužnih što je Dječji odjel bolnice dr. Tomislav Bardek u Koprivnici nositelj naziva Prijatelj djece.

Kreativne radionice

Vrijedne volonterke DND, uglavnom umirovljenice rado svoje bogato iskustvo i kreativnost dijele s najmlađima. U radionicama koje se održavaju u Domu mladih.

Obilježavanje Dječjeg tjedna

Promocija dječjih prava, te jačanje dječje participacije u lokalnoj zajednici stalni su moto koprivničkog obilježavanja Dječjeg tjedna.

Humanitarni projekti

Mala srca za veliko srce samo je jedan od humanitarnih projekata pokrenutih u DND, a koja je olakšala svakodnevicu nepokretnom mladiću.

Dječji fašnik

S ciljem njegovanja tradicije fašenkarenja u koprivničkom kraju organizira se Dječji fašnik.

Prevencija pretilosti

Svjesni sve većih zdravstvenih tegoba koje izaziva prekomjerna težina kod djece u DND Koprivnica pokrenuli smo projekt prevencije pretilosti.

Djeca su naša budučnost

Cilj projekta je provođenje pregleda očiju i ispitivanje oštrine vida kod djece starosti 4 g. na najkvalitetniji način i u njima poznatom okruženju. Pregledi se rade prema smjernicama Ministarstva zdravstva i velika  su pomoć roditeljima.

Priča o jednom mačku

Projekt "Priča o jednom mačku" obuhvaća pripremu istoimene predstave i izdavanje jedinstvene knjige. Knjiga objedinjava priču za djecu koju je napisala Nevenka Habijan.