Bili smo u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu!

Tamo su na tematskoj Skupština Saveza DND Hrvatske, predstavnice DND-a Koprivnica prikazale ostvarenja projekata koji se provode kontinuirano, a što je pokazatelj njihove vrijednosti i važnosti.
Glavna tema Skupštine bila je „Programi za održivi razvoj u Društvima Naša djeca“, a vezana je uz UN-ovu kampanju 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj u koju se Savez DND Hrvatske među prvima uključio te ju provodi s gradovima, općinama i Društvima Naša djeca.
Na temu cilja “zdravlje i blagostanje” bio je to video-spot „Oko je svjetiljka tijelu – Djeca su naša budućnost“, a koji je predstavila dr. Tigrena Csik.
Naj-dječje djelo grada Koprivnice pod nazivom “Veliko srce koprivničkog djeteta”, predstavila je voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Suzana Hergotić putem prikaza i video-spota, a nazočne je u ime Dječjeg gradskog vijeća grada Koprivnice pozdravila i dječja gradonačelnica Hana Živko te ujedno opisala važnosti i ciljeve projekta sa gledišta djece.
Poučene iskustvima drugih projekata iz Saveza Društava naša djeca Hrvatske dobile smo zanimljive ideje, potaknute za daljnji rad i aktivnosti koje jedva čekamo! 🙂

Ljubav djeci prije svega