Dan kazališta Ludensovi glumci amateri uveličali posjetivši djecu na koprivničkoj pedijatriji

Glumci Dramskog studija Ludens teatra, dijela skupine Tišina u ulici na Dan kazališta koji se obilježava danas odlučili su napraviti hvalevrijednu gestu.
Naime, oni su na Odjelu pedijatrije u koprivničkoj bolnici pokazali zabavne dramske vježbe za zagrijavanje, koncentraciju, improvizaciju te su animirali i male pacijente u dogovoru s medicinskim osobljem.
Sudjelovalo je četiri glumaca amatera i to Arijan Štimac (Srednja škola Koprivnica), Tina Odobašić, Tereza Kokša, Lucija Kuzmić (Gimnazija Fran Galović) i njihov voditelj Mihovil Maloča.
– S malim pacijentima odradili smo sat dramskog studija gdje smo im pokazali neke dramske vježbe, objasnili za što su korisne, kako se pravilo provode i osim što nam je cilj njih animirati i razveseliti pokušali smo ih i maksimalno uključiti u sudjelovanje. Odradili smo različite vrste vježbi, fizičke i verbalne. Na sve smo mislili – naglasio je Maloča.
Zrinka Roksandić iz Društva naša djeca je voditeljica projekta Za osmijeh djeteta u bolnici i na temelju tih aktivnosti koprivnička bolnica ima status prijatelja djece.

Ljubav djeci prije svega