Dječji gradski vijećnici i volonterke DND družili se s djecom iz Ukrajine

 

 

Niste sami- poručili su članovi koprivničkog Dječjeg gradskog vijeća djeci iz Ukrajine koja su sa svojim majkama privremeno smještena u hotelu Podravina. Zajedno s volonterkama Društva naša djeca Koprivnica posjetili su ih povodom Međunarodnog dana raseljene djece- žrtava agresije, te ih darivali slatkim paketićima, igračkama i slikovnicama.

-Želimo da se u Koprivnici osjećate ugodno, da tu pronađete prijatelje i uključite se u aktivnosti koje osmišljavamo kako bi vam olakšali privremeni boravak izvan svojih domova- istakao je dječji gradonačelnik Marin Sabol.

U hotelu Podravina trenutno boravi 14 djece u dobi do 15 godina i za njih DGV i DND pripremaju različite sadržaje koji će im pomoći u svladavanju jezičnih, kulturoloških i drugih različitosti. Dio djece već je sudjelovao na kulinarskoj radionici i u igraonici u sklopu Hummus festa, a prema riječima predsjednice DND Jadranke Lakuš u ljetnim mjesecima dogovorene su aktivnosti za školarce među kojima će biti i prikaz tradicijskih igara i običaja dvije zemlje.

Ljubav djeci prije svega