DND priopćenje djeca Siska

DND Koprivnica

Obnovimo razrušena djetinjstva

Stravični potres nije razrušio samo kuće, bolnice, škole, vrtiće nego i djetinjstva brojne djece. Pod ruševinama su ostale omiljene lutke, najdraži medo, prva slikovnica, patike dobivene za prvi dan škole… Stoga je DND Koprivnica pokrenulo akciju pod nazivom “Obnovimo razrušena djetinjstva” kako bi zajednički djeci vratili bar djelić tih dragih stvari i pokazali im da nisu sami.
– Čim smo preko mreže Saveza DND Hrvatske saznali da je desetoro djece iz sisačkog doma Vrbani, privremeno smješteno u Dječji dom u Lipiku, stupili smo u izravni kontakt s ravnateljom te ustanove Ivanom Puščenikom i saznali što je djeci najpotrebnije, pa čak i njihove skrivene želje. Netko je poželio plišanu kornjaču, netko crvenu hudicu, drugi pak tenisice ili auto na daljinski. U jednom danu uspjeli smo od djece i njihovih roditelja u Koprivnici, te trgovina Sport Dolenec i sport shopNABU prikupiti i više nego su djeca poželjela. Zahvaljujući Zoranu Ožegoviću već u utorak,5.siječnja ogromne kutije prepune uglavnom novih odjevnih predmeta i obuće, igračaka, knjiga, dječjih higijenskih potrebština predane su djeci koju sele na novu lokaciju u obiteljsku kuću u SOS Dječjem selu Lekeniku, gdje će im sve te stvari jako dobro doći. Od srca hvala svima koji su pomogli- ističe predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.
Čim dozvole epidemiološki uvjeti volonteri DND zabavit će tu djecu lutkarskom predstavom, renesansnim igraonicama i kreativnim radionicama, a slijede i druge ciljane akcije.

Ljubav djeci prije svega