Dodjela

Priznanja volonterima DND Koprivnica

Zlatni volek, najveće priznanje mladim volonterima u Koprivnici, pripao je ove godine Rei Damjanović iz DND Koprivnica. Rea je dugogodišnja članica Lutkarske družine Kopriva pec, pec s kojom je imala stotinjak nastupa ne samo na području Koprivničko-križevačke županije nego i u drugim dijelovima Hrvatske. Uspješno je savladala desetak različitih uloga, a u nekim predstavama tumačila je nekoliko različitih likova. No uz rad sa scenskim lutkama, probe za nastupe i izvođenje predstava, Rea se počela uključivati i u ostale aktivnosti DND, vjerojatno slijedeći primjer svoje bake Draženke Kovačić koja vrijedno volontira u nekoliko udruga.

Posebno je bila aktivna u kreativnim radionicama i igraonicama za djecu predškolske dobi s kojima je vrlo jednostavno stupala u kontakt i ostvarivala prisnu komunikaciju. S mališanima je izrađivala lutke od tikvi i krpa, podučavajući ih da se igračke mogu napraviti od prirodnih materijala.

Redovito je sudjelovala i u realizaciji projekta Dijete prijatelj životinja koji se provodi u suradnji s udrugama Šinterice dobrog srca i Lajka. S djecom i odraslima izrađivala je jastuke za pse i mačke, razne igračke za pse u azilu, te prilikom posjeta skloništima za napuštene životinje djecu ohrabrivala za druženje sa četveronošcima. Njen primjer ophođenja s mačkama i psima kod brojnih dječaka i djevojčica razbio je strah od ovih životinja.

U 2022. godini ova učenica Obrtničke škole u Đurđevcu smjer kuhar, ostvarila je 50 volonterskih sati i pokazala da se školske obaveze uspješno mogu uskladiti s volontiranjem.

Zanimljivo je da je u konkurenciji odraslih Zlatnog vola osvojila Marija Čižmek, potpredsjednica DND Koprivnica, ali ovaj puta za volontiranje u brojnim akcijama Crvenog križa. Pohvalu za svoje volontersko djelovanje dobila je i Đurđica Pošta, članica Izvršnog odbora koja provodi niz kreativnih radionica za djecu.

Ljubav djeci prije svega