Jadranka Lakuš dobitnica „Zlatni Vol 2021.“ u kategoriji Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici

Tijekom cijele 2021. godine Društvo naša djeca Koprivnica nastojalo je unatoč korona krizi organizirati što više zabavno-edukativnih sadržaja za djecu, te roditeljima, nastavnicima i odgajateljima pomoći u osmišljavanju aktivnosti u uvjetima epidemije. U tome je posebno prednjačila predsjednica Udruge Jadranka Lakuš koja je poticala voditelje projekata i volontere DND da osmisle nove projekte , te iznađu varijante izvođenja pojedinih programa u novonastalim uvjetima. Umjesto u zatvorenim prostorima igre, radionice, predstave održavane su na otvorenom, što je iziskivalo dodatne napore u prevoženju rekvizita, razglasa i volontera. Jadranki nije bilo teško subotnja prijepodneva provesti u renesansnim igraonicama u parku ili pak s djecom otići na Grgin konak u sklopu projekta Dijete prijatelj životinja. Nije dopustila da se ugase aktivnosti DND u projektu KUPID pa je uporno kontaktirala škole i dovodila djecu na lutkarsko-kulinarske radionice koje su se odvijale pod posebnim epidemiološkim uvjetima. Osnovce je podučavala o važnosti zdrave prehrane posebno o tome zašto je važno jesti voće, a voćne salate koje je pripremala zajedno s osnovcima oduševile su više od 130 učenika. Veliku podršku dala je i unapređenju dječjih prava potičući rad Dječjeg gradskog vijeća Koprivnica pomažući djeci u izradi programa i protokola, te promociji dječje humanosti i solidarnosti kroz nagradu Veliko srce koprivničkog djeteta.
Poticala je i dječje humanitarne aktivnosti, pa je tako zahvaljujući njoj velika kutija plišanih igračaka iz Koprivnice među prvima pristigla na dječji odjel klinike Rebro u Zagrebu.
Uz to što je koordinirala brojne aktivnosti, vodila igraonice i radionice, napisala je i scenarij za božićnu predstavu. U sve te aktivnosti Jadranka Lakuš uložila je 235 volonterskih sati, pa je Izvršni odbor DND jednoglasno predlaže za nagradu u kategoriji Zlatna volonterska knjižica.

Ljubav djeci prije svega