Koprivnički lutkari na edukaciji u Zagrebu

Vrijedni članovi Lutkarske družine Kopriva pec,pec iz Društva naša djeca Koprivnica, koji su lani proveli svaki po gotovo 300 sati pripremajući i izvodeći predstave za djecu, ne miruju ni za vrijeme školskih praznika. Pod vodstvom svoje agilne voditeljice Tigrene Csik sudjelovali su na edukaciji u prestižnim zagrebačkim institucijama za lutkarstvo. Najprije su u Lutkarskom studiju Kvak koji djeluje još od 1974. godine, stekli dodatna znanja o animaciji lutaka, da bi potom u Zagrebačkom lutkarskom kazalištu pratili predstavu Maca papučarica.
Voditeljica edukacije iz Kvaka bila je iznenađena vještinama malih koprivničkih lutkara i s velikim zadovoljstvom naučila ih je još nekim detaljima i majstorijama. Djeci se dopala i mogućnost razgledanja scenu i rekvizita za predstave koju obični posjetitelji Kazališta lutaka nemaju i to će svima zasigurno biti poticaj za daljnje uspješno djelovanje- ističe dr Tigrena Csik.
Edukacija je provedena u suradnji s LD Tintilinić iz Ogulina s kojom mali koprivnički lutkari već nekoliko godina surađuju na pripremi zajedničkih predstava. A prvu koprivničku lutkarsku premijeru u 2019. godini možemo očekivati već u veljači. Bit će to jedna od najgledanijih predstava LD Kopriva pec, pec “Šašavi mišić” u novom izdanju!

Ljubav djeci prije svega