Koprivnički lutkari posjetili ZKM

Koprivnički lutkari posjetili ZKM

Kako bi stekli nova znanja i unaprijedili kvalitetu svog djelovanja članovi Lutkarske družine Kopriva Pec Pec boravili su na edukaciji u Zagrebačkom kazalištu mladih. Lutkarska pedagoginja Natalie Murat Dean upoznala je male lutkare s radom Lutkarskog studija Učilišta ZKM-a i zakonima animacije osnovnih tipova scenske lutke, te im omogućila razgledanje svih prostora kazališta.

Djeci je bilo vrlo zanimljivo vidjeti kako izgleda scena u pravom lutkarskom kazalištu, a posebno zadovoljstvo pružila nam je animacija drugačijih vrsta lutaka od onih s kojima mi radimo. Vjerujem da će nam ovakav osmišljeni način edukacije biti poticaj za daljnji rad, a dogovorili smo i čvršću suradnju s Lutkarskim studijem ZKM-a- ističe Tigrena Csik koja već deset godina uspješno vodi Lutkarsku družinu Društva naša djeca Koprivnica.

Edukaciju lutkara u ZKM omogućila je Koprivničko-križevačka županija kroz projekt „Lutka u šetnji“. Inače zahvaljujući tom projektu snimljena su dva DVD-a s predstavama Lutkarske družine Kopriva Pec Pec koja su dobili svi vrtići na području Županije. Osnaženi dobrim idejama lutkari kane pripremiti i treći DVD s novim predstavama koje će zasigurno razveseliti brojne mališane.

Ljubav djeci prije svega