Koprivničko dječje renesansno kraljevstvo među najboljim akcijama u zemlji

Dječje renesansno kraljevstvo jedna je od najboljih ovogodišnjih dječjih akcija u Hrvatskoj. Takvu ocjenu donijelo je posebno povjerenstvo za odabir Najakcija iz gradova i općina prijatelja djece, a Povelja kao najviši oblik priznanja uručena je na svečanom savjetovanju održanom 22. studenoga u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu.
Koprivnički projekt kojeg je pokrenulo i koordiniralo Društvo naša djeca u partnerstvu sa Turističkom zajednicom grada Koprivnice, OŠ Braća Radić i OŠ A.N.Gostovinski, a uz financijsku potporu Grada, uvršten je među 20 dobitnika vrijednog društvenog priznanja zbog iznimnog doprinosa čuvanju tradicije, edukacije djece i osmišljavanja njihovog slobodnog vremena.U devet raznovrsnih sadržaja i radionica projekt je obuhvatio 118 djece i 36 volontera koji su u pripremama te na samom Renesansnom festivalu utrošili oko 1700 sati da bi savladali razne renesansne vještine, stekli nova znanja, te ih predočili posjetiteljima festivala. Procjenjuje se da je kroz plesne, glazbene, kaligrafske, lutkarske, dramske, likovne i kreativne radionice na Renesansnom festivalu prošlo oko 1500 djece, pa je tako osim izravnim sudionicima projekta Dječje renesansno kraljevstvo obogatilo i razveselilo sve one dječake i djevojčice koji su poželjeli osjetiti duh davno minulih vremena.
Na savjetovanju u Zagrebu na kojemu je obitelj gradova i općina prijatelja djece uvećana za još devet novoprimljenih, Koprivnica je imala i odlične predstavnike u svečanom dijelu programa. Romska plesna grupa OŠ Braća Radić pod vodstvom Ines Turk oduševila je izvedbom svog nacionalnog plesa i zaslužila pljesak nekoliko stotina sudionika iz cijele Hrvatske.

Ljubav djeci prije svega