Marin Sabol izabran u Nacionalni forum dječjih vijeća

Priopćenje za medije: Marin Sabol izabran u Nacionalni forum dječjih vijeća

Zamjenik dječjeg gradonačelnika Koprivnice Marin Sabol izabran je za člana Nacionalnog Eurochild Foruma (NEF) tijela koje omogućava ostvarivanje dječjih prava aktivnim dječjim sudjelovanjem. Osnivanje NEF potiče međunarodna mreža Eurochild koja širom Europe radi na promociji prava i unapređivanju dobrobiti djece i mladih. Osim u Hrvatskoj NEF djeluje još i u Malti, Bugarskoj, Estoniji i Ukrajini. NEF Hrvatska čini 14 ero djece iz Čakovca, Duge Rese, Jastrebarskog, Koprivnice, Opatije, Pregrade, Solina i Velike Gorice, a njegov rad koordinira DND Opatija u partnerstvu sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske..

Izbor Marina Sabola za člana NEF, priznanje je ne samo ovom vrijednom članu Dječjeg gradskog vijeća, nego i svim sadašnjim i bivšim dječjim gradskim vijećnicima, te Društvu naša djeca Koprivnica koji godinama rade na razvoju dječje participacije u Koprivnici. Vjerujem da će Marin vrlo aktivno raspravljati o problemima s kojima se djeca suočavaju u svojim lokalnim zajednicama, cijeloj zemlji i Europi, te predlagati moguće akcije Eurochilda prema Europskoj uniji ili tijelima Vijeća Europe – ističe Vesnica Mlinarić voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Koprivnica.

Marin Soldo odličan je učenik šestog razreda OŠ Braća Radić, vrlo komunikativan i odgovoran dječak, koji se kao član DGV zalaže za ostvarenje dječjeg prava na izražavanje vlastitog mišljenja o svim stvarima koja se odnose na djecu.

Ljubav djeci prije svega