“Neka rane postanu samo ožiljci”

Dragi naši prijatelji,
“Neka rane postanu samo ožiljci” želja je stanovnika potresom pogođenih područja Banovine, koji su prije nešto više od dva mjeseca svjedočili kako u nekoliko sekundi može nestati dom… život… Potres je pogodio svakog čovjeka na tom području, a posebice je ostavio posljedice na djecu koja su doživjela snažnu traumu, strah i nesigurnost.
Ema i Jakov, kao i njihovi roditelji, žele ostati u Petrinji, sagraditi ponovno svoj život i obojati ga u neke vedrije boje, a to će moći samo uz podršku ljudi koji znaju koliko je djeci bitna pažnja, bliskost, briga i podrška.
Kroz susrete psihološke podrške za odgojitelje, roditelje i djecu, te kreativne radionice za djecu, pomaže im se da se lakše nose sa stresom i traumom, da bolje razumiju kako se nositi s vlastitim reakcijama, kako pomoći sebi i drugima, a naročito djeci. Psihosocijalna podrška pruža i obnavlja osjećaj sigurnosti i zaštite.
Kako bismo nastavili pružati nužno potrebnu psihološku podršku djeci i roditeljima na Banovoni, potrebna nam je vaša pomoć. Pozivamo vas da zajedno sa nama budete RANOBRANILAC naše djece, kako bismo im zacijelili rane, olašali im i pratili ih na putu sigurnijeg oporavka. I u teškim trenutcima možemo pomoći i pružiti im bezbižan dječji svijet igre i radosti.
Vaša donacija omogućuje da rane postanu samo ožiljci, da se zaštiti djecu od nesigurnosti i straha s kojima još uvijek žive, a roditeljima da pronađu u sebi snagu kako ponovno izgraditi svoj dom i svoj grad.

HVALA VAM ZA LJUBAV
Ema i Jakov

Ljubav djeci prije svega