Lutka ima pamet i srce/ Lutkarska družina Kopriva pec, pec

Lutka je sastavni dio dječjeg života i poruku koju šaljemo djeci preko lutke djeca najbolje prihvaćaju. Dijete – lutkar identificira se s lutkom na sceni i tako razvija mnoge humane dimenzije vlastite ličnosti.
Predškolci uče brže čitati, savladavaju se osnove interpretacije teksta i dramske komunikacije, razvija se smisao za timski rad, dok animacija lutke razvija njihovu manuelnu spretnost i mogućnost imaginacija. Kod djece gledatelja razvija se mašta i stvara navika odlaska u kazalište, a kroz zajedničke lutkarske radionice potiče njihova kreativnost. Lutkarska družina Kopriva pec, pec koju čine djeca od 4 do 14 godina svake godine priredi po 3 – 4 premijerne predstave koje prati oko 4000 djece.
Osim u Koprivnici i prigradskim naseljima predstave se izvode širom Hrvatske pa su tako mali lutkari uspješno nastupali na Ogulinskoj bajci u Ogulinu, na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku, na Korčuli, u Velikoj, Vinkovcima, Našicama, Tuhelju i Ludbregu. Specifičnost projekta je da se sve lutke za predstave izrađuju u kreativnoj radionici DND prema idejama voditeljice družine dr Tigrene Csik koja usto i osmišljava scenarije i uvježbava male glumce.

Ljubav djeci prije svega