Prvi koprivnički lutkarski mjuzikl za djecu

Priče za djecu koprivničkog novinara Borisa Kralja, objavljene u dvije slikovnice, doživjet će i svoje kazališno izdanje. Zanimljive doživljaje ježa, zeca, mačke, ribe i ostalih životinja uprizorit će Lutkarska družina Kopriva, pec, pec Društva naša djeca Koprivnica u suradnji s učenicima OŠ Đuro Ester. Bit će to zapravo lutkarski mjuzikl s dvije priče u kojemu će uz male glumce Janu Senjan, Lovru Šeba, Reu Damjanović i Katju Gaži nastupiti solistica Sara Višak i reperi Denis Bogdan i Toni Čubrilo. Scenarij je priredila Tigrena Csik koja je usto od ostataka platna, spužve i kože izradila lutke, autor songova je prof Mihael Kivač, za scenu je zaslužna Gorana Babić, a za osvjetljenje i ozvučenje je zadužen Tomislav Jurenec.
– Iznimno smo ponosni na novi projekt Lutkarske družine Koprivnica pec, pec jer je ovo prvi lutkarski mjuzikli za djecu nastao u Koprivnici domaćim snagama i na volonterskoj osnovi. Najzaslužnija je neumorna voditeljica Lutkarske družine dr Tigrena Csik koja je okupila odličnu ekipu i nekoliko mjeseci uporno radila na neobičnoj predstavi namijenjenoj djeci od dvije godine na više, a koja uz zabavu donosi i važne pouke. S obzirom da premijeru posvjećujemo obilježavanju Dana obitelji pozivamo roditelje, te djedove i bake da nam se pridruže sa svojim najmlađima- ističe predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.
Premijera predstave/ mjuzikla – Mali jež i zeko, Mačka, riba i ostali održat će se u Domu mladih u Koprivnici u subotu 12. svibnja u 11h, a ulaz je besplatan. Nakon predstave koju su pomogli Baltazar, Eurospužva, Arch i Kockica predviđen je razgovor s autorom priča Borisom Kraljom.

Ljubav djeci prije svega