Slikovnica za dječji osmijeh!

Obilježavajući Svjetski dan bolesnika (11.02.) kojim se podsjeća na prava koja imamo kao bolesnici, ali i zahvaljuje zdravstvenim radnicima na pruženoj skrbi, te Međunarodni dan darivanja knjiga (14.02.) u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek u Koprivnici, na odjelu Pedijatrije, održana je prva ovogodišnja aktivnost u sklopu projekta „Za osmijeh djeteta u bolnici“ .
Volonteri Društva naša djeca Koprivnica uz pomoć osoblja Dječjeg odjela te Partnera projekta – ovog puta bio je to Županijski radio – Radio Koprivnica, nakratko su razveselili male pacijente i uljepšali im boravak u bolnici.
Boris Kralj, radijski voditelj i urednik emisija za djecu, te autor slikovnice „ Mali jež i zeko“ predstavio je mališanima ovu knjigu koje je prema ocjeni dječjeg žirija na Interliberu uvrštena je u pet najboljih u Hrvatskoj. Mali pacijenti pažljivo su poslušali priču, te se veoma zainteresirano uključili u razgovor s autorom.
Snimljena je i reportaža koja će se emitirati u dječjoj emisiji „Različak“ u srijedu 22. veljače na Radio Koprivnici .
Kao što i priliči Danu darivanja knjiga koji se održava pod geslom “Čitam, dam, sretan sam–svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” Boris Kralj poklonio je Odjelu pedijatrije nekoliko svojih slikovnica koja će zasigurno razveseliti mališane za vrijeme boravka u bolnici.
Ovom akcijom Društvo naša djeca Koprivnica podsjetilo je i na nacionalnu kampanju „Čitaj mi !“, kojoj je cilj promicanje glasnog čitanja i kvalitetnih slikovnica.
Čitanje je veoma značajno u razvoju djeteta jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, te mu pomaže da zavoli knjige a usto je i veoma je zabavno.

Ljubav djeci prije svega