Zanimljivo subotnje prijepodne za djecu

Dvije lutkarske predstave i zanimljiva renesansna igraonica očekuju sutra, u subotu 12 lipnja mališane u koprivničkom gradskom parku. Predstave za koje je scenarije priredila Tigrena Csik, a scenu Boba Csik, izvodi Lutkarska družina Kopriva pec pec Društva naša djeca Koprivnica. Prva nosi naziv Jako gladna gusjenica, a lutkari su: Ema Friščić, Karla Baranić, Luka Matotan, Katja Galović, Korina Rogić i Fran Vedriš koje je uvježbala Narcisa Kolar zaslužna i za izradu lutaka uz pomoć članica Kreativne radionice DND. Predstava je namijenjena djeci od godinu i pol naviše, traje 15 minuta, a započinje u 10 sati. Po završetku slijedi predstava nastala prema Ezopovim basnama ” Lisica i roda”, ” Kornjača i zec” i ” Lav i miš” u kojoj glume Jana Senjan, Katja Gaži, Rea Damjanović, Tara Ritoša, Kira Kolar i Petar Megla. Predstava je namijenjena djeci od 3 godine na više i traje 35 minuta.
Nakon uživanja u predstavama djeca će moći pokazati svoje vještine u gađanju krpenjačama, alki s vitezovima, kriketu, skakanju u vrećama, utrci sa starinskim guralicama, pecanju drvenih ribica u lavoru i drugim tradicijskim igrama.
Svi sadržaji odvijaju se u sklopu projekta Volonteri u parku i za djecu su posve besplatni zahvaljujući podršci Grada Koprivnice, RKC, Baltazara, Euro Spužve, Kockice i Archa.

Ljubav djeci prije svega