Započeo projekt Ostajem u igri

Održavanjem ovotjednih STEM radionica za djecu u COOR Podravsko sunce u Koprivnici je započela realizacija nacionalnog projekta „ Ostajem u igri!- socijalno uključivanje kroz terapiju igrom“. Riječ je o projektu kojim se uvodi inovativna socijalna usluga terapije igrom za djecu diljem Hrvatske i senzibilizira šira javnost, stručnjaci i članovi obitelji za potrebe djece i mladih s emocionalnim i ponašajnim teškoćama. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.499.622,58 HRK. Nositelj projekta je Društvo „Naša djeca“ Maksimir Zagreb, a partner Savez društava Naša djeca Hrvatske koji kroz svoja lokalna društava, među kojima je i DND Koprivnica omogućava realizaciju projekta u 10 gradova.
Jedna od aktivnosti projekta su STEM radionice kojima se razvijaju različite kompetencije kod djece kao što su: savladavanje vještina učenja, korištenje tehnologija, rješavanje problema, inovativnost, kritičko razmišljanje, timski rad i suradnja, prilagodljivost, društvena i kulturološka osviještenost. Predviđene su u osnovnim školama u Zaboku, Koprivnici, Malom Lošinju i Zagrebu. U Podravskom suncu uključivale su djecu od 5. do 8 razreda koji su u dva dana naučila koristiti CODEY ROCKY robote te slagati WEDO LEGO kocke.
U nastavku projekta slijede aktivnosti koje će provoditi socijalna pedagoginja Katarina Liplin Varvir koja je ispred DND Koprivnica završila edukaciju u sklopu projekta i stekla međunarodni certifikat. Katarina Liplin Varvir će pružati besplatnu stručnu individualiziranu pomoć putem usluge terapije igrom i tako doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti djece.

Uključivanje Koprivnice u ovaj hvale vrijedan projekt još je jedan od uspjeha našeg Društva naša djeca i zadovoljni smo što ćemo pomoći djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima pružanjem kvalitetnih i uključivih socijalnih usluga terapije- ističe predsjednica DND Koprivnica Jadranka Lakuš.

Ljubav djeci prije svega